55

Charmigt hus i natursköna Norra Hultseröd

I den mjukt böljande Rönne å dalgång, strax öster om Billinge, finns detta hus omgivet av grönskande natur och öppna fält. Perfekt för dig som söker lugn och ro på landsbygden.

Huset utstrålar traditionell svensk landsbygdsidyll med sin röda fasad och vita knutar. Med en stor och lummig trädgård finns här gott om plats för både avkoppling och trädgårdsarbete. Den gamla eken som står stolt bredvid huset ger både skugga och karaktär till fastigheten.

Trakten runt Billinge är ett naturskönt område. Rönne ås dalgång, där huset ligger, har landskapsbildskydd. Det är nära till flera rekreationsområden. Ett stenkast bort ligger naturreservatet Billinge Mölla och 7 km norrut breder Söderåsens nationalpark ut sig med sitt dramatiska landskap och många vandringsleder.

Här kan du uppleva det bästa av den skånska landsbygden samtidigt som du har nära till stadens bekvämligheter. Välkommen hem till ditt eget paradis!

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Hemtrevlig entré och hall |
Välkomna in genom den charmiga blå dörren. Här möts du av en varm atmosfär med generöst ljusinsläpp från fönstret. Hallen har gott om plats för avhängning och en praktisk platsbyggd förvaringsbänk för att hålla ordning på ytterkläder och skor. 

Ljust och rymligt matrum |
När man träder in i matrummet slås man av att huset har högt i tak (2,55 m) vilket skapar en påtaglig rymd. Rikligt med dagsljus strömmar in genom de stora fönstren. En vit kakelugn pryder rummet och värmer skönt när den eldas. Väggarna är tapetserade med en ljus tapet och det gamla trägolvet har slipats och vitvaxats. Här finns gott om plats att duka upp till middagar i goda vänners lag. 

Välkomnande vardagsrum |
I direkt anslutning till matrummet ligger det stora vardagsrummet med flera fönster. Den vackra vita kakelugnen ger en extra mysfaktor och kontrasterar fint mot väggarna som är tapetserade med en vackert mönstrad gul tapet. Trägolvet har även här slipats och vitvaxats. Här finns plats för både en bekväm soffgrupp och andra möblemang.

Avkopplande glasveranda |
Njut av lugnet och den natursköna utsikten i denna härliga glasveranda. Verandan är en fin plats att vistas på under sommarhalvåret, när det regnar eller är lite för kallt för att sitta ute. Här finns plats för bekväma sittplatser med bord som inbjuder till sköna stunder med en bok eller en kopp kaffe. Härifrån går man direkt ut till den lummiga trädgården.

Sovrum 1 / Arbetsrum |
Det tredje rummet på entréplan kan användas som sovrum alternativt som arbetsrum eller TV-rum. Även detta rum har rymliga mått och genom fönstret som vetter mot väster blickar man ut mot trädgården.

Kök |
Köket har en fräsch platsbyggd inredning från ett lokalt snickeri och nytt vitt kakel ovanför den återanvända diskbänken. Väggarna har en smårutig tapet i varma nyanser. Här finns gott om förvaringsutrymmen i skåpen och på de öppna hyllorna. Under trappan till övervåningen finns ett praktiskt och rymligt skafferi. Köket har även en inbyggd diskmaskin. 
Från fönstret har man utsikt mot granngården bortom fältet och mot den stora eken som vakar över huset.

Gästrum |
Det gamla pannrummet har byggts om till ett gästrum med ljust grå väggar och ett stort spröjsat fönster med vacker utsikt mot hagen i norr. En skön plats för avkoppling och vila. 

Badrum |
Det trivsamma badrummet med dusch, handfat och toalett släpper in morgonsolen genom det stora spröjsade fönstret. 

ÖVRE PLAN

Sovrum 2 |
Ett mysigt och personligt sovrum med en unik lila färgsättning och lekfulla djurmönster på väggarna. Från fönstret har man en fantastisk utsikt över den gröna kohagen utanför.

Sovrum 3 |
Det tredje sovrummet är hemtrevligt. Från fönstret har man utsikt över trädgården och hagmarken som sträcker sig ner mot ån. Här finns gott om plats för två enkelsängar och även en våningssäng om man så önskar. Det passar bra som barnrum eller som ett rymligt gästrum. 

Trädgård |
I den lagom stora trädgården finns flera rabatter där rosor och perenner avlöser varandra under säsongen. Det finns rikligt med vårlökar i både rabatter och gräsmatta. Här finns flera äppelträd och ett plommonträd samt krusbär, svarta och röda vinbär som ger riklig skörd.

Trädgården har flera avkopplande sittplatser. I det nordvästra hörnet av trädgården finns ett häckomgärdat trädäck där syrenbuskaget intill läar gott mot västanvindarna. I den skyddade hörnan vid glasverandan avnjutes middagarna i skön kvällssol och är det riktigt varmt kan man duka upp i skuggan under äppelträden. Här kan man njuta av soliga dagar, odla dina egna grönsaker eller bara koppla av i den natursköna miljön. 

Område

I Norra Hultseröd får du det bästa av två världar: en lugn och lantlig atmosfär med närhet till storslagna naturupplevelser, samtidigt som du har nära till stadens bekvämligheter. 

Natursköna omgivningar Huset omges av ett vackert landskap. Här finns grönskande blandskogar, åkrar och hagmarker med betande kor, vilket gör det till ett paradis för naturälskare och friluftsentusiaster. Området har ett otroligt rikt fågelliv där man dagligen bland annat hör både göken och näktergalen under försommaren. Här finns fina vandringsleder, cykelvägar och sjöar för bad och fiske. I närliggande Stockamöllan kan man hyra kanot och ta en paddlingstur nedför Rönne å. Området erbjuder en fridfull miljö där du kan njuta av lugnet och naturens skönhet.

Gemenskap och trivsel I Billinge finns en stark känsla av gemenskap och trivsel. Byborna värnar om sin by och arrangerar regelbundet olika evenemang och aktiviteter.

Närhet till service Trots sitt lantliga läge är det inte långt till service. I Billinge finns en mysig liten förskola. Skola F-6 finns i Stehag, högstadium och gymnasium i Eslöv. 
Närmaste matbutik ligger i Röstånga. I Eslöv och Höör finns ett rikt utbud av butiker och annan service.

Kommunikationer Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik. Från Billinge finns bussförbindelser mot Stehag. Tidtabellen är anpassad till tåget mot Lund och Malmö som gör det enkelt att arbetspendla.

Kultur och historia Området är rikt på kultur och historia, med flera sevärdheter och historiska platser att utforska. Här kan du besöka gamla kyrkor, slott och museer som berättar om bygdens spännande förflutna.

Sammanfattningsvis är detta en fantastisk plats att bo på för den som söker en harmonisk och naturnära livsstil med närhet till stadens bekvämligheter. Här får du en god balans mellan lugn och tyst landsbygd och tillgång till all nödvändig service. Välkommen till Norra Hultseröd!

Visningar

2024-07-28 13:00 - 14:00
Visningsanmälan krävs

Kontaktinformation

Fakta

Pris: 1 500 000 kr som utgångspris
Adress: Norra Hultseröd 106
Fastighetsbeteckning: NORRA HULTSERÖD 1:6
Ägandeform: Friköpt - Småhus
Kommun: Eslöv
Område: Billinge
Boarea: 110 Kvm
Biarea: 16 Kvm
Tomtarea: 900 Kvm
Rum: 6 rum och kök
Varav sovrum: 2 till 3
Tillträde: Enligt överenskommelse
Byggnadstyp: 1 1/2-plansvilla
Byggnadsår: 1913
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Torpargrund, källare under kök
Fönster: 2-glas samt 1-glas i veranda
Ventilation: Mekanisk frånluft och självdrag
Tv- internetutbud: Fiber i gatan
Uppvärmning: Värmepump-luft/vatten
Vatten och avlopp: Eget vatten, djupborrad brunn ca 30 meter. Eget avlopp, trekammarbrunn och infiltrationsanläggning.
Taxeringsvärde totalt: 1 086 000 kr
Taxeringsvärde byggnad: 824 000 kr
Taxeringsvärde tomt: 262 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringskod: 220
Energistatus: Utförd
Energiprestanda: 123 kWh/Kvm och år
Energiklass:
Driftkostnad El: 21 000 kr/år
Driftkostnad Sotning: 750 kr/år
Driftkostnad Renhållning: 4 000 kr/år
Driftkostnad Försäkring: 6 500 kr/år
Driftskostnader totalt: 32 250 kr/år
Driftskostnader kommentar: Driftkostnaderna är schablonberäknad och varierar beroende på avtal, vanor och familjesammansättning.
Pantbrev: 4 st om totalt 366 000 kr

Dokument

Alla bilder

Karta