529437-420-1_010.jpg

Minivilla i Fagerdals fritidsboende

Härligt läge i populärt koloniområde.
Lugnt och fritt läge med odlingsmöjligheter. Något för er som vill ha en stuga nära centrum och med goda kommunikationer men i ett rofyllt och naturnära område. Kolonisterna har tillgång till vatten och avlopp i stugorna året runt, vilket gör att man kan vistas här vintertid.

Planlösning

Hall |
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Laminat på golvet. Här finns stegen upp till loftet.

Badrum |
Välplanerat badrum med klinker på golvet och delvis kaklade väggar. Utrustningen består av handfat med kommod, toalett, duschplats med glasväggar, tvättmaskin, fönster, golvvärme och här i badrummet finns varmvattenberedaren.

Kök |
Praktiskt kök med laminat på golvet och delvis kaklade väggar. Generösa arbetsbänkar, ljusbruna skåpsluckor samt ljusbruna överskåp. Utrustningen består av spisfläkt, spis och kyl-/frysskåp. Spotlights i innertaket.

Vardagsrum |
Luftigt vardagsrum med laminat på golvet och med plats för soffgrupp. Här finns utgången till altanen. Spotlights i innertaket. Golvvärme.

Loft |
Loftutrymme med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Två fönster bjuder på ljusinsläpp. Laminat på golvet. 

Uterum |
Inglasat uterum med plats för utemöbler.

Altan |
Plats för utemöbler.

Friggebod |
Friggeboden med plats för trädgårdsredskap och diverse annat.

Övrigt

Säljaren kommer inte tömma byggnaderna, kommer inte utföra flyttstädning av byggnaderna och kommer inte klippa gräsmattan.

Område

Fagerdals fritidsby består av 80 arrende tomter med praktiska pittoreska små stugor om ca 30 kvm plus uterum,och förråd.

Ett mycket populärt område nordost om Hisings Kärra. I området finns ett föreningshus att hyra för 350kr/dygn med nyare kök och gott om plats för fester och dylikt.

I år finns vatten och avlopp året runt i stugorna. Detta innebär att man kan nyttja stugan även vintertid om det är isolerat. Denna stuga är isolerad. Det går inte att belåna arrendestugor,på samma sätt som friköpta hus. 

För köp av kolonistuga i Göteborgs Stad måste du vara myndig och folkbokförd i Göteborgs Stad eller kranskommunerna Ale, Alingsås, Kungälv, Kungsbacka, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille eller Härryda. Du får inte folkbokföra/mantalskriva sig på adressen.

Arbetsdagar ”Man ska har klart för sig att vi är en förening, det innebär att man ska engagera sig och vara med på arbetsdagar. Vi har 4 arbetsdagar per år, maj, juni, juli och augusti. Det är obligatoriskt att vara med på 2 av dessa.
Om man inte deltar får man betala en avgift på 400 kr per dag om man uteblir, till föreningen.”

Ett nyttjandekontrakt upprättas mellan köpare och FGK.

Vid köp av kolonistuga blir du medlem i Föreningen för Göteborgs koloniträdgårdar.
Medlemsavgift (FGK) = 525kr

Säljare betalar 1 000kr vid försäljning av stuga och köpare betalar 3 000kr vid överlåtelse av kontrakt, till föreningen.

Varje odlingslott är 50kvm.
Odlingslotter finns att hyra för 250 kr per lott och säsong (1/4 - 31/3) enligt upprättat avtal.

  • Styrelsen tillhandahåller 1 parkeringskort per hus som ger tillstånd för personbil/MC enl. avtalet för parkering i 2år och kostar 200 kr. Avgiften betalas när kortet avhämtas och detta skall göras av den person som står som ägare till stugan, annars krävs fullmakt. Betalning sker med swish alt kontant.
  • Vill man ha 1 extrakort för personbil/MC till stugan så kostar detta tillstånd 1 800 kr per år eller 3 600 kr för 2år och betalas kontant eller med swish vid avhämtning.
  • Vid förlust av kort måste styrelsen omg meddelas för rapportering till Securitas och ett nytt tillstånd utfärdas till en kostnad av 100:- 

Visningar

För visning ring Stefan Svensson
031-303 03 02

Kontaktinformation

Fakta

Pris: 855 000 kr som utgångspris
Adress: Fagergläntan 77
Fastighetsbeteckning: Kärra 7:53
Ägandeform: Arrende - Fritidshus
Kommun: Göteborg
Område: Hisings Kärra Fagerdal
Boarea: 30 Kvm
Tomtarea: 225 Kvm
Rum: 2 rum och kök
Varav sovrum: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse
Byggnadstyp: 1 plans fritidshus med sovloft
Byggnadsår: 2014
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Plåtarbete: Plåtisol
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundläggning: Plintar
Fönster: 3-glas och i uterummet 1-glas
Ventilation: Självdrag
Uppvärmning: Radiatorer
Vatten och avlopp: Kommunalt VA
Taxeringsvärde totalt: 584 000 kr
Taxeringsvärde byggnad: 584 000 kr
Taxeringsår: 2023
Energistatus: Behövs ej
Driftkostnad El: 6 000 kr/år
Driftkostnad Samfällighet: 9 784 kr/år
Driftkostnad Försäkring: 2 500 kr/år
Driftkostnad Övrigt: 3 691 kr/år
Driftskostnader totalt: 21 975 kr/år
Driftskostnader kommentar: "Samfällighet" är arrendeavgiften. "Övrigt" är vatten, gemensamma verktyg, lagningar och lappningar av gemensamma ytor, föreningshuset samt sophämtning och andra gemensamma utgifter. Driftkostnaderna är schablonberäknad och varierar beroende på avtal, vanor och familjesammansättning.

Dokument

Alla bilder

Planlösningar

77Fagergla?ntan -all-in-one_0.jpg

Karta